Skip to content

Document Header

О ДРУШТВУ

Нема коментара на О ДРУШТВУ

Друштво СРП, регионални центар Западна Србија – Чачак, основано је лета господњег 2009., на Свету Петку, 27. октобра. Група ентузијаста је сачинила неопходну документацију и предала Агеницији за привредне регистре, тачније: Оснивачки акт, Статут и сва неопходна документа за регистрацију Удружења.osnovano srpsko rusko drustvoИзборна Скупштина Удружења одржана је у јануару 2010. године где су конституисани следећи органи Друштва, и то: председник Удружења, Управни одбор, Надзорни одбор и сви остали органи Друштва, усклађени са позитивним законским прописима.

У претходном периоду, а у складу са својом програмском орјентацијом, Удружење је радило на омасовљењу чланства, као и на формирању градских, општинских и месних одбора, које покрива регионални центар Западна Србија, а по територијалној организацији, зависно од тога да ли поједина места имају статус града или општине.

Формирани су следећи Градски одбори: Чачак, Крагујевац, Ужице, Нови Пазар, и општински одбори: Ивањица, Горњи Милановац, Сјеница, Лучани-Гуча, Смедеревска Паланка, Топола, Александровац, Прибој, Јагодина, Чајетина, као и општински и градски одбори ван територије Регионалног центра – у Вишеграду (Република Српска) и Косовска Митровица (Косово и Метохија).

Сходно програму и плану рада Друштва акценат и активности су базирани на културну, привредну, историјску, лингвистичку, просветну, спортску и све друге облике срадње, који имају за циљ зближавање два истоверна, истокрвна и надасве пријатељска народа – српског и руског.

Оставите одговор

Primary Sidebar

Facebook Page Loading...